این مقاله بخشی از کتاب کارآفرینی برای جوانان جناب حاج حسن آقاجانی است.
جهت دانلود متن کامل کتاب به این لینک مراجعه فرمایید.
علاقه به کار
من (حاج حسن آقاجانی) از ابتدای نوجوانی، علاقه به کار داشتهام و تا به امروز که بیش از پنجاه سال است مشغول به کار هستم و از صبح زود تا شب به کارهای مختلف میپردازم. همین علاقه به کار، محرک و عامل انگیزشی من بوده است. من معتقدم بدون علاقۀ به کار، در آن موفق نمیشـوید. این که بسـیاری از کارمندان و کارگران در کارشـان موفق نمیشـوند به خاطر همین موضوع اسـت که به کارشـان علاقه ندارند. توصیه من به همه جوانان این اسـت که اول علاقه خود را پیدا کنند و بعد در همان مسیر گام بردارند تا موفق شوند. وجود علاقه، نوعی اکسـیر در روح و روان و جسـم فرد ایجاد میکند که بلاشـک او را در مسیر موفقیت قرار میدهد.
احتمالا همه شما «بیلگیتس» را میشناسید. وی بنیانگذار شرکت «مایکروسافت» یکی از بزرگترین سـرمایهداران کل تاریخ محسـوب میشـود. کار خود را از شـغلهای کوچک و در مکانی بسـیار محدود آغاز کرد. او در سـخنرانیاش درمورد دلایل پیشـرفت و رونقکارش میگوید: روزی که کارم را شروع کردم، اصلاً فکر نمیکردم که ثروتمند شوم؛ چه رسد به این که در میان ثروتمندان بزرگ قرار بگیرم. اما علت موفقیتم این بود که به کار علاقه داشتم و با عشـق آن را دنبال میکردم. مطمئن باشـید مهمترین مسئله این است که باید عاشق کاری باشید که میخواهید انجام دهید، باید به خودتان اعتماد و ایمان داشته باشید.
علاقه به کار، هم در مدیر و مالک کسب و کار و هم در تمامی کارمندان و پرسنلی که با او مشـغول به کار هسـتند، بسـیار مهم است؛ یک تحقیقات میدانی نشان داده که علاقه بـه کار تاثیـر مهمی در سـلامتی و طول عمر دارد. در روانشناسـی صنعتی، اولین عاملی که به آن توجه میکنند، علاقه و اشـتیاق به کار اسـت.
جهت مطالعه کامل متن کتاب کارآفرینی برای جوانان روی این لینک ضربه بزنید.
دوری از حاشیه
کارها و مشـاغل کوچک، وقتی به رونق میرسـند که از حاشـیه و هیاهو دور باشـند. افرادی که بخواهند مدام در معرض حاشیه قرار بگیرند، از کار اصلی خود دور میمانند. کسی که کاری را شروع کرده باید با جدیت، اراده و علاقه، دنبال رونق و پیشرفت کارش باشـد و به دام حاشیهها نیفتد.
بـه تازگـی داسـتان زندگـی یـک فـرد موفق و جـوان را خوانـدهام. یکـی از میلیاردرهای مشهور جهان، آقای «جانکوم» در سال ۶۷۹۱ در خانوادهای فقیر در «اوکراین» به دنیا آمد؛ خانواده او حتّی امکان دسترسـی به آب بهداشـتی هم نداشـتند. وی با مادرش به آمریکا مهاجرت کرد. در حالیکه در فقر و با کوپن غذا زندگی میکردند.
واتساپ
جانکوم رشتۀ کامپیوتـر خوانـد و کم کـم در زمینه فناوری اطلاعات، فعالیت خویـش را آغاز نمود. او کارهایش را در دفتر کوچکی شروع کرد. در ابتدای امر، حتی پول نداشت که برای دختر کوچکش، وسـایل مورد نیاز بخرد. آنها وسـیله گرم کننده نداشتند و مجبور بودند خود را در پتـو بپیچنـد. مایحتاج زندگی را نیز از اتاق کناریِ قرض میگرفتند. زمان گذشـت تـا اینکـه او بـه تدریج، نرمافزاری کاربردی بهنـام واتساپ (whatsapp) را بنا نهاد و به تدریج آنقدر پیشرفت کرد که امروز به یکی از ثروتمندترین مردان جهان تبدیل شده اسـت و به بنیادهای خیریه کمکهای شـایانی میکند.
جـانکـوم در خصـوص علـل موفقیـت خـود میگوید: مـن در طـول دوران کاریام کوشـیدهام تا از حاشـیهها به دور باشـم، دنبال کار خودم بودم و از هیاهو پرهیز کردم، به کسـی حسـادت نورزیدم؛ او میگوید: برای کالای خود، تبلیغ کنید اما کمتر حرف بزنید و بیشـتر کار کنید و همواره از حاشـیهها دور باشـید.
متاسـفانه یکی از مشـکلات برخی افراد که در ایران مطرح میشـوند و پروژههای بزرگ در دسـت دارند همین حاشیههاسـت؛ حاشـیههایی که در ایران کم نیست و همواره آنها را از مسـیر موفقیت دور میسازد.